29 februari - skottår

Skottsår. Stjärnorna när jag lägger mig på muren. Det är för kallt för att gå ut och lägga sig på den men om jag ändå ska röka så kan jag lika gärna kolla på något vackert medan. Jag ser nya stjärnbilder när de gamla har flyttat sig. Jag ser en Orion utan bälte. Han riktar bågen rakt fram. Han skjuter inga lösa skott.
Jag ser dig och mig och alla vi känner.
Ett flygplan åker över himlen. Mot månen. Jag funderar över om man ser stjärnorna närmare om man flyger stjärnklara nätter. Eller om det bara är svart. Jag kommer inte fram till någonting.

Sen är min cigarett slut och jag går in.

Sammanfattning

Men va faan..

Sånt här skulle jag vilja kunna göra


Bär


Dagar då jag inte kan sluta le

Då vi får motorstopp i en övergiven fiskehamn och jag köper en glass som är täckt med is och säkert har legat i kyldisken i flera år. Men det är sol och dina läppar har smakat kaffe hela morgonen.
Då jag får gå upp på scen till applåder och ta emot blommor fast det känns helt overkligt. Då någon stäcker sig över skammen för helgsnedsteg och säger att det var bra. Riktigt bra. Och jag börjar dra håret bakom ena örat, för att du brukar lägga det där.
Då jag får svara på intervjufrågor och tala om mina bilder fast jag inte vet vad jag ska säga. Då Maria har bokat en biljett till Öland och jag bara väntar. Då jag får lära mig stå på tå för att komma närmre.
Då himlen skiftar från mörkblått till orange och jag befinner mig i Stockholm igen och jag vet att jag har så många jag vill träffa här. Att jag ska äta långfrukost med Jasmin i morgon och sen kan promenera så långt jag bara kan utan att behöva ta samma väg tillbaka.

Lorelei
.

När ord blir handlingar och handlingar blir till ord och jag hamnar i cirklar i mina tankar

På repeat


Övertydligheten i det

Jag antar att det är ungefär som benskörhet, högt blodtryck och multipel skleros. Kanske en släng av parkinsons också.

Du igen och ingen annan

Vi fyller alla sprickor med tankar om hopp

Angående fallOm att falla först när det inte längre finns någonting att gå på. Tröttheten i det. Det omöjliga i det, bara för att det är omöjligt och för att jag för att jag för att. Bara för att. Inte svårare än så. Inte enklare heller.

Januari månad går över i februari utan att fråga om lovJag omsätter dig i text. subjekt - su + o. Fast ändå inte. Det blir bara enklare så.
Ett lätt illamående och tankarna som aldrig drar i rätt riktning. Jag skriver barnböcker för vuxna om en påhittad barndom med äventyr. För att jag hatade att vara barn. Hatade att vara maktlös. Trots det intalar jag mig fortfarande att jag är det i situationer som kräver något av mig som tar för mycket mod från mina reserver. För i många fall är jag ganska feg.

Jag har bara suddiga bilder från Düsseldorf

Men jag och Agnes spenderade fem timmar i Växjö med att gå på konstmuseum, dricka påtårskaffe, äta falafel och missa vår flygbuss. Men taxichauffören var snäll och gjorde oss sugna på öl.vilket var precis vad vi tog på allvar när vi kom fram till platsen som kallas "den längsta bardisken i Europa".


Sedan var allt bara bra helt enkelt