Oh Once I Was a Carpetseller

Kvar av dem i som ska till Västberga på Coop i Fittja är jag och Stephanie. Det finns en tydlig skillnad mellan henne och mig: när hon får blommor av en okänd kille, beundrar-samtal från kunder, en utbjudan av en arbetskamrat och att den heta vakten blir förälskad i henne, har jag fått ungefär fem erbjudanden av män i 65+:års åldern att följa med dem hem. En erbjöd sig betala i natura, en ville bara ha kvittot om mitt nummer stod på och en sa att han kanske skulle röva bort mig och gå hem med mig istället för sina matvaror. Nice. Vad är det med mig som lockar till sig gamla gubbar? Va? Goddammit, det är väl lika bra att jag skaffar löständer med detsamma.

Marias födelsedagspicknick och förande med Marika
Det går inte att påpeka för många gånger hur underbart bra ni är.

Mr. Jones

Och så kom jag hem och satte direkt på Amy Winehouse. Bara för att bara för att det är precis dom minnena.

Cat Piano

Idag tillbringade jag en halvtimme med att prata med en 89:årig tant på en bänk i Gullmarsplan då jag väntade på Julia och Ivan. Hon bodde i skanstull, hade en son, vars fru hade dött i cancer för två år sen, och hade tio barnbarn, några i Hornstull, och några i Skogås. Vi pratade om ifall världen skulle existera när den yngsta generationen blir gammal och hur allting skulle se ut då. Hon tyckte att alla människor ser ut som olika djur, hon såg ut som en ko och jag såg ut som en ponny. 

Det är så sällan man bara pratar med människor, utan någon riktig anledning. Man kanske borde göra det oftare, jag tror man får ut mycket av det. Jag tycker om att prata med gamla människor, de har så mycket att berätta, och jag har alltid vart en lyssnare istället för talare. 

Men jag gick ifrån henne och bänken efter en tid och så gick jag och Julia på en liten skitig loppmarknad gömd i industriområdena runt globen och åkte och badade i Kungsholmen. Äntligen har jag invigt min blå 50-tals baddräkt och kakor i solen tills jag mådde illa. 

Mötte upp Maria och fraktade bort det sista av vinet som sannerligen såg ut som mesk eller något ännu värre. Och sen så hamnade jag här. I vardagsrummet i Täby, med Seabear, som min pappa tydligen också lyssnar på, spelandes högt och invaggande. 

Jag tror att jag fortfarande är bakis från gårdagen, och dan innan det, och dan innan det. Det har blivit mycket hemmagjort vin de senaste tre dagarna. Det var ost och vinkväll hemma hos en gammal skansen-arbetare och jag hamnade där i en liten boho-tvåa med gul-blå-rosa-svampmålat tak och hemmagjorda skulpturer på nakna män. Det slutade med att jag, Jo och Alex satt och drack oss redigt berusade på min balkong och jag kedjerökte och mobbade Alex nyblivna hår-fjong och försökte trösta honom med att ge honom "foot-pads". Det var sisådär uppskattat. Dagen efter, idag alltså, skulle jag upp kl.06. Jag sov tre timmar. Jag somnade två gånger på tunnelbanan påväg mot Julia. 

Här har jag och pappa pratat om hans hus han ska bygga, diskuterat likheten mellan hundägare och hundar, vilken hund vi skulle köpa om vi skulle köpa ngn, bra filmer, konstaterat att en av hans karpar är autistisk och ätit oss vimmelkantiga. Vi kollade på Jämtlandsbilder också. Jag önskar verkligen mig dit och laddar därför upp lite bilder därifrån och låtsas att jag var det. Jävlar vad långt det här inlägget blev då.


Un peu, un peu drôle

hello hanna
i think you rember me
student working in residence dupré i invited you and mister agnes to drink with me you rember
it's my email i like to speak with you about my travell in sewden if you have not problem
write me please i wait you message
fyçal

Dizzy Hights


Jag har en galen fransman efter mig. Han säger att han ska komma till Stockholm och vill flytta ihop med mig. Jag väljer att inte svara.

We Haven't Got Any Money
Jag har feber, halsont och är allmänt luddig i huvudet. Jag är ensam och sällskapssjuk och jag ska vara ensam enda fram tills på onsdag. Jag har vart med om ösregn, fina människor, söt musik, v.-bro grillen, fascister, säfflebor, tältinflyttare, och suttit och dansat så gott det bara har gått i tältet när regnet låg på som mest. I morgon ska jag jobba. Jag undrar hur det går.

Follow These Eyes

Det åskar utanför mitt fönster. Jag har aldrig hört en sån åska förut. Jag kände hur golvet i lägenheten skälvde. Himlen är mörk men det regnar inte. Jag hade tänkt pröva mina ben efter att ha varit sängliggandes halva dagen, men jag får se om jag vågar mig ut.

A Man Walks Into A Bar

Regnjackan är försvunnen, tältet har mögglat, sovsäcken är kvarglömd i Jämtland, vinet smakar jäst och ingen affär jag har vart inne i har haft gula camel. I morgon bär det av till Rip it Up och jag är trots allt väldigt pepp.

Night Touch My Hands

Om en dag tar jag, Antonia, Ille och förhoppningsvis Felli tåget upp till säffle. Saker ska packas ned, vinet ska jäsa klart och pengar ska tas ut. Jag är pepp som få och hoppas att allting går bra, ska lufta tältet hela dagen imorgon, det kommer nog sannerligen behövas efter Arvika.

Igår frågade en 50:årig biker om han fick betala trisslotterna jag sålde till honom i natura. Jag sa nej.

Sovay

Äntligen fick jag lite livstecken från en man jag nästan trode hade blivit bortrövad av en blond tant med nikeskor. Hans mormor har svarat på hans telefonsvarare de gånger jag ringt men nu har jag ett färskt nummer som kommer trackaseras efter att han matat mig med lite för mycket skvaller men inte gett mig tillräckligt med detaljer. Fast nu väntar endast balkongen med en avslutande nattcigg och det halvljumma teet i botten av kvällens tekanna.

We're going to give it a try

Och så satt jag med färg i håret och väntar på något som känns lite som min undergång. Men jag tröttnar så snabbt och om jag inte hade gjort det här hade jag väl gjort någonting annat.

Förövrigt har jag startat ett nytt liv. Jag och Maria bestämde oss för att starta om på nytt och som invigning gick vi in på vivo och köpte en sax efter att ha bäljat i oss kaffe i några timmar. Sen smet vi in på ett café och klippte lugg på deras toalett. I mitt nya liv har jag firat en klasskamrats 17:årsdag, skrivit brev, träffat marika och maria och bakat kladdkaka och vart med folk jag tycker om. Det känns som en bra start på mitt nya liv. Jag hoppas färgen blir lika bra...

Six Feet UnderJag fattar inte när jag blev såhär. Jag önskar att jag hade någonting att skylla på.

I wish for cocopuffs and a new start


Give Me Grace And Dancing Feets

Jasmin, Foto: Rockfoto

Jag är hemma från ett Arvika med humörsvängningar. Jag har upplevt savannsol, skräckfilmsmoln, monsunregn och nätter som var så kalla att man andades vinterimma. Jag är totalt utmattad och imorgon ska jag arbeta. Jag kommer ligga under mitt täcke så länge jag bara kan och hoppas på utvidgad strejk så att det gör ont.

Förövrigt har jag funderat lite mer över att tatuera mig. På foten. Eller snarare under, på hälen. Tydligen är det dem tatueringarna som gör ondast och sitter sämst. Nice.