Hjälp

"I dag onsdag gästas Globala gymnasiet av Hennes Kungliga Höghet Kronprinsessan Victoria och Prinsgemålen Daniel. Då de nästa vecka ska besöka FN-högkvarteret i New York, vill de följa skolans FN-rollspel under ett par timmar. Hovstaten vill att vi skall ta emot paret på skolgården så följande gäller:

All personal och alla elever ska samlas kl 10.15 på skolgården för att ta emot kungligheterna med flaggor och nationalsång. Flaggor och text till nationalsången kan hämtas i receptionen från kl 10.00.

Dagen till ära säljer kafeterian prinsessbakelser till förmånligt pris."Hahahaha snacka om surrealt! (och självklart var det ett aprilskämt, vilket jag inte förstod förens dagen efter när folk påpekade det för mig)

Don't Be Afraid, You Have Just Got Your Eyes Closed

Jag skulle vilja utbringa en skål. Till det ärade ämnet Textkommunikation, ett ämne som med bravur slår ut alla medtävlande gymnasieämnen i såväl tristess som meningslöshet. Ja maken till ämne har jag aldrig stött på i mina år som studerande som har varit så ostimulerande som detta. Det får mig att efter timtals håglöst stirrande på den senaste uppgiften vilja slänga mig ut från balkongen bara för att få något annat att göra (jag bor visserligen på bottenvåningen, men det är ju tanken som räknas)
Skål!

"I en värld full av hycklare är det de enda som talar sanning"


My Oldest Memory, Olive HeartJag dricker för mycket kaffe och får kramp i magen. Jag snubblar på för mycket saker och får ont i tårna och samvetet. Jag försöker glömma fel andetag i mina öron men hittar bara motståndare där jag söker svaren. Och trots att det mesta blir defekt, så påminns jag ständigt om hur fruktansvärt glad jag är för att jag lever. Jag har ramlat ned för stup, jag har nästan drunknat, hållt på att bli påkörd några gånger, missat steg i stentrappor, testat gränser, haft malaria (även om det bara varade i några timmar och egentligen var febertrött hypokondri-inbillning) och gått vilse i stora städer och stora skogar. Det finns så många små saker som kan gå fel, men på det stora hela finns det så mycket vackert i den här världen att det tryck över bröstet som gör det svårt att andas, är där bara för dess egen existens, och det är ganska storslaget i sig.

All kärlek

Det går så fort. Snart är jag väl 60 år och sitter och stickar sockor åt mina gnälliga barnbarn. Lever på kaffe och småkakor och har köpt Stora korsords-ordboken för att underlätta min vardag. Om inte jorden hinner gå under innan dess det vill säga. (Jag har gått för länge på Globala för att inte vara dystopisk).

Tänk vilken duktig syster jag har
Liljevalch hederspris. Jag är galet stolt över dig Jo!

"Drunkning och dränkning, allt handlar om död"Min finkusin har lämnat mig och min kropp har blivit ovanligt bräcklig


RimfrostTänk att den här vackra varelsen har kommit ned till Stockholm och ligger och snusar på extra-madrassen bredvid min säng.

Kisses ans Communists
hunnd

Vi skriver memoarer om svarta katter och grå himmlar

Och jag lever på kaffe, kakor och choklad för att motverka sömnbrist, felsteg, fostertankar och fragment av någonting gammalt. Alla tröjor skaver i linningen och jag undrar om det kanske är meningen att allting ska kännas lite mer just nu.

Whirlwind
Anarki