Dancing Barefoot
Källa bilder

Sitter och roterar i mitt rum. Finner ingenting, hinner ingenting. Har sytt mig en sorge-/insektsdräkt med tillhörande hatt. Sväller långsamt. Ökar min volym i takt till svag musik. Försöker sticka ned människor jag fyllt med helium så att de konstant svävar över mig. Snart flyttar jag igen. Kanske till en ny ö. Kanske till kanske till kanske till. Nä. Cigg.


Trött och mår illaI natt drömde jag att jag gick runt på ett fält i mörker och samlade på mig kvarblivna flaskor för att ha någonting att dricka till kvällen. Sedan sprang jag från alla för att jag bara hade ett täcke att skyla mig med. Jag har aldrig haft sånna där drömmar om att man upptäcker att man är naken i skolan och alla skrattar. Jag fattar det jobbiga i dem nu, även om responsen bara var "jaha?" och att personen gick in på toaletten jag gömt mig på, ställde sig bredvid mig och började borsta tänderna.

All that I have is a river

Jag kunde ha blivit sjöman, eller bara någonting riktigt

Syster


Påsk
Northen Sky

Sitter i Gubbängen och dricker cava och äter kakor. Eller cava.. vet inte om det billigaste mousserande vinet på systemet ens får lov att kallas cava. Lyssnar på Nick Drake och tänker på att luften för det mesta är varm och luktar hägg nu mer. Och att jag inte hinner med. Att alla mina arbetsprover är inne och att jag inte kan gömma mig på min ö för alltid. Att han följer mig genom mina drömmar varje natt och jag undrar vad det betyder. Att jag sover på en madrass i mitt vardagsrum för det mesta, men att jag fått lov att sova i min mammas säng när hon är borta över natten. Att jag är rädd att min ena framtand håller på att ramla ut. Att jag fyller år nästa vecka och jag känner det inte alls. På att färga mitt hår lila. Eller rosa. Bara för att.

Dessa arbetsprover kommer bli min död


.


.Resonans

I ett försök att vända världen rätt springer jag till havet och med hjärtslagen dunkande i öronen intalar jag mig att jag lämnar allt bakom mig. Kastar mig i salt kallt vatten. Det där andetaget som känns som det första när man bryter ytan och kommer upp i klar luft igen. Nyfödd.

Jag vilar mig från verkligheten här ute. Åker och målar på klippiga stränder. Färgpulver som dansar i vinden. Dricker kaffe och äter matsäck med mina klasskamrater i solksken akompanjerade av fågelsång och vågskvalp. Omsveps av skyddande lager med ren luft och lugnande rutiner. Och allt mer börjar det kännas som en omöjlighet att någonsin lämna.

Mitt lilla skorpfröHåller i alla väggar, stöttar alla tak, räddar mig

När världen är som vackrast

"Jag tror inte det handlar om att sluta fly, jag tror alla har sina sätt, det gäller bara hitta en livslögn som inte skaver för mycket"Balkongen i gubbängen
Bakåttankar

Idag framkallade jag en fotorulle som jag haft i min kamera i jag vet inte hur många år. Tre tror jag. Det vart fruktansvärt dyrt, men det var det värt för det som fanns på gjorde mig så lycklig. Vackra minnen som:


Globalas korridorer


Röka på skolgården


Lyssna på Håkan och dricka vin på rasterna i vårsol

Doktor Mukles samlade tystnad

Myror i brallan-Ola tar kokain och jag spenderar lördagen i fosterställning lyssnandes på Jojje Wadenius visor. Gör solkatter med två meter höga spegeldukar med min far och håller hans 86-åriga grannes hand. Den är så mjuk, det känns nästan som att det inte finns någonting kvar av den. Hon för min hand mot hennes kind och håller kvar den där medan hon pratar om andra världskriget och hur det är att bli gammal.

Det är söndag och jag sätter på mig en blommig barnklänning och åker ersättningsbussar. Fruktträden blommar, det är grönt och jag äter glass med människor jag älskar. Jag sitter på bussstationer i timmar och väntar i solen, väntar på att tiden ska gå. Att jag ska växa i mig själv igen. Blir bjuden på pingstkyrkokolor av en gammal farbror. Han kallar dem karameller även fast vi båda vet att karameller är hårda. Han tycker om att gå i krykor, en gång gick han till fyra stycken på samma dag säger han och skrattar finurligt. En var en baptistkyrka. Kolan fastnar i tänderna. Det står "Älska gud, älska människan" på dem och han skulle blivit bonde om hans far hade fått bestämma, men han hamnade på järnvägen i stället. Han ger mig ännu en kola och går av två stationer innan mig.

Nu är det måndag igen.

I en liten bok med titeln "Gjentagelsen", eller "Upprepningen", skriver SØren Kierkegaard:
"Upprepningens dialektik är enkel; det som upprepas har en gång varit, annars kan det inte upprepas, men just det, att det har varit, gör upprepningen till det nya. När grekerna sa att all kunskap är erinring så sa de: hela tillvaron, som är till, har varit till; när man säger att livet är en upprepning så säger man: tillvaron, som har varit till, blir nu till. Om man inte äger erinringens kategori så upplöses hela livet i tomt och innehållslöst buller."


Jag avskyr att jag inte har photoshop på min dator här"Om man är arg så är man arg, konstaterade lilla My och skalade sin potatis med tänderna. Man ska vara arg ibland, vartenda knytt har rätt att vara ilsket. Men han är arg på fel sätt. Han blåser inte ut någonting, han drar i sig själv."

Pappan och havet, Tove Jansson

Kolla igenom gamla Photo Booth bilder och lyssna på 50 hertz
Om man nu ska försöka dra någon givande slutsats av detta så är det väl att jag lite för ofta sitter utklädd framför en webcam, helst i ett blodigt linne, drickandes någonting alkoholhaltigt. Hälsosamt? Vettigt? Betryggande? Nej. Men öl. Det är gott.