körsbär

Och det är bara 24 skoldagar kvar nu. Inte för att jag räknar ned, och förmodligen för att jag räknar fel men det har blivit så många sjukskrivningar den senasre tiden och det känns. Det känns i magen och huvudet och lungorna. För det var ju nu jag borde smälta obekväma sanningar, processa omöjliga tal och hosta ut ostrukturerade analyser. I stället ställer jag mig i köer, promenerar mellan gamla hus och förlorar mig i minnen. Jag vill inte bidra till statistiken, men bör nog erkänna att jag är en anledning till att globala gymnasiet ligger på 7:e plats av de skolor som skolkar mest i stockholm.

Jasmin gjorde mig sällskap med fin musik och bilder från gångna tider. Fint fint fint!

Fastnat i mitt huvud en söndagseftermiddag


SolrosfrönFemte balladen

Mina känslor dansar i takt med Cornelis Vreeswijks stämma. Allting är ganska vackert just nu och även om min skolsituation är i krisläge så kan man alltid hitta ljuspunkter. Dagen skrivs blomjord, solrosfrön, krasse och mjuka läppar. Den skrivs solsken, skratt, gammal glass och lösrullade cigaretter.

Min vecka kommer dock mest skrivas plugg plugg plugg och plugg. Jag har till och med gjort en plugg-mapp samt en planering av vad som måste göras. Dag för dag. Jag börjar tvivla på min mentalitet.

Hon gav mig mitt första sår i min själ,
hon gav mig skavsår på knäna.
Därtill hon skänkt mig sitt hjärta och allt


Lönnlöv

Det är verkligen lönlöst att försöka diskutera politik eller samhällskunskap i övrigt med min mamma. Det slutar alltid med att hon sitter och skriker att alla är kapitalister, att storföretagen är grunden till allt ont i världen och att man borde förstatliga allt som går att förstatliga. Det är lönlöst och svårt när man själv sitter och skriker tillbaka med tårarna i halsen att vi inte har tid. Vi måste kompromissa för klimatfrågan går inte att skjuta upp. Och det är då jag inser att globala gymnasiet bofäst sig i mitt tankesystem.

"Detta är nu inget nytt i mänsklighetens historia, att man försöka retuschera bort det vi inte vill veta av eller kännas vid."

Jag har fått två nya grannar. De spelar tung hög hiphop-musik, har en pitbull och svarta sidenlakan som de hänger ut på tork på balkongen samt röker gräs mitt på dagen. Jag börjar nästan sakna mannen som slemhostade hela nätterna.

Praha, Česká Republika