Puss
You are sleeping, You do not want to believe

Efter tre dagar i total feberyra och sjukförvirring som till största delen spenderats i min säng så har jag äntligen tagit mig utanför lägenheten. Regn är vackert, och att föredra framför snö just nu. Och att kura ihop sig med en fin vän på ett minimalt café är en perfekt sysselsättning.

Jag hittade en nål till min skivspelare idag. Den har inte fungerat på 3 år i jakt på en passande nål och idag så fick jag för första gången spela Gulag Orkestar skivan som jag köpte i New York förra sommaren. Gud vad jag har saknat att kunna spela LP-skivor i mitt rum. I övrigt har jag hittat på nya människor och stickat klart ett par skruffiga sockar.

Jag trodde aldrig jag skulle stanna så länge


De säger att vi går mot den kallaste vintern på tusen år
God morgon söndag, du värker. Men det måste du väl också.

Find me
Decorated Silence

Elizabethanerna kallade talet för dekorerad tystnad. Det är rätt vackert. Och kanske är det så jag spenderar min fredagskväll i sann pensionärsanda, i dekorerad tystnad med brödbak, stickning och lagom många ord. 


Napoleon on the Bellerophon

Jag vet inte hur länge jag försökt få klart mina arbetsprover. Hur många gånger jag än stryker kläderna är de fortfarande skrynkliga, ljuset är alltid för svagt och tiden för knapp.

Hej onsdagDet är pinsamt hur mitt humör synkroniserar sig med vädret. Dagar som dessa vill jag bara vara hemma, dricka ohälsosamt mycket te, äta ostmackor, röka lite för ofta och tycka synd om mig själv. För det behöver man vara ensam. Då suger det att jag inte tycks klara av det längre. Men jag har ju Max här. Han har mjuka fjädrar och hatar kyla lika mycket som jag gör.

Gustavo Santaolalla – The Wings

Stina


Lite sommar vore ju inte helt fel


Någon som jag tycker mycket om


Turn me on dead man

Förvirring

Ramla i säng vid 07 efter att ha dansat hela natten i gömda lagerlokaler, vakna fortfarande full vid 14 och skynda in till stan för att sitta nyvaken på barnbio. Vandra hemåt och mötas upp av Agnes med morden i midsummer, konstant matintag och skratt. Somnar och infinner mig på en fest där nästan alla jag känner befinner sig. Människor jag inte tänkt på på länge, konfrontationer och spår som inte togs upp som fortsätter. Ett frånvarande som var mer närvarande än alla där och känslan av att komma bli upptäckt då jag ständigt gör fel.

Idag låtsas jag att det fortfarande är söndag. Lyssnar på beatleslåtar baklänges med Agnes och äter mackor med skagenröra. Värt.

Jag skulle bli en perfekt sektdrottning

Lite bilder från missionshuset i ingenmansland som min far hade tankar på att köpa


Fredag, 8 oktober, kl. 15.13Lite töntigt glad sådär

JämtlandAvskrivna skulder

Jag tror det börjar vända nu.

Massa människor men ingen gudEtt kluddigt utdrag från några sömnlösa nätter. Låten är inte till för att övertolkas, utan för att jag helt enkelt gillar den. så.

Eva

Lidingö Folkhögskola
September, 2010