Så mycket som växer i mig, på mig


Disturbed by the storm - I'll follow you wherever you go

Jag vet inte hur många gånger jag har önskat mig självdisciplin. Då jag står framför bokhögen, mailinglistan, spegeln. Då jag står framför dig, men främst framför mig. Och önskar att allting förvandlades till vatten.

Sommarludd

Fredag eftermiddag. Jag gör mitt sista prov i gymnasiet - någonsin, köper nio liter vin och jordgubbar. Lyssnar på lyckomusik på vägen hem, för jag behöver inte plugga någonting mer nu. Nu kan det bara gå uppåt!

Min mor tycker jag är så stilig i mustasch, synd bara att det inte går att fixa naturligt.

Jag kan inte befästa någon kunskap i min hjärnbark. Inte nu inte idag inte denna vecka. Jag har försökt lära mig att det finns två olika typer av hjärtslag, men jag ramlar bara in på snedtankar om händelser som flytt. Det var så fruktansvärt länge sedan mitt slog i takt med hennes nu. Jag hittar tillflykter och bygger imaginära rum. Klär ut mig och låtsas vara någon annan som inte har några måsten. Om jag var man (eller snarare gubbe, vilket jag nog mer kan identifiera mig som) skulle jag kunna heta Leif och ha en strävhårig tax som skulle heta Knut. Jag skulle kunna snusa och ha stora skogsgröna tretorns stövlar. Men förmodligen skulle jag nog vara ungefär som jag är nu.


I ett äppelträd för inte allt för länge sedan

Och älskade vänner, om jag inte sa det tillräckligt igår: ni är fantastiska, jag hade en helt perfekt 20:årsdag tack vare er!

Och det var år sen sist

Jag hittade en gammal anteckning från några år tillbaka

X sov över den här helgen också. Madrass på golvet. Vi satt och drack vin på mitt rum. Gick ut. Jag rökte och vi tittade på stjärnorna. Kom fram till att den översta stjärnan i Karlavagnen var närmast oss. Den som nästan inte lyser. Det är skönt att ha en riktigt bra killkompis. Var ett tag sen. Vi pratade terapi och barndomsminnen.

Det är sorgligt när man inser att en person inte är en del av ens liv längre. Sorgligt när livet drar en i olika riktningar. Sorgligt när man faktiskt verkligen tyckte om någon.

Jag klarar verkligen inte av att plugga just nu även fast jag verkligen verkligen borde

Detta blir i stället mannen för kvällen vilket toppas av en romantisk komedi och den amorösa daten var fulländad. Uh.

Och om det ändå vore en förälskelse och inte någon krypande fascination. En blandning av äckel och spänning. Som att se leder vika sig åt fel håll.

Jag raderar min realtid, lär mig spola tillbaka nuet och stryker lite för ärliga ord som ändå inte kommer få respons. Min kropp opponerar sig mot mig. Planerar direktaktioner mot mina organ. Lämnar mig värkande och med känslan av att någonting saknas. Eller att det finns för mycket. Som kanske egentligen inte borde ta plats.

Du fastnar
i
mig


jävlaklisteräckelkladdjagskullejuintehakaidigochintetamiglossdetvarjuinteplanenheller

En knagglig kärleksförklaring till livet

Saker jag blir lycklig av:
  • Att luften är varm och tjock av sommardofter
  • Att jag kan cykla till skolan varje dag
  • Att man kan sitta i parker hela nätterna
  • Att jag har så fina människor runt omkring mig. Framförallt blir jag lycklig av det.

Weight of the World


Mistaken for Strangers

Vita väggar, döende ljus. Skakiga rörelser, jag vill ut jag vill ut jag vill ut.
Du lämnade för mycket, och ställde mig sen till svars. Gömde minor och grävde ned vapen för vilka jag fick betala med min moral. Jag letar alltid efter anledningar till det förflutna för att bilda min nutid,
en arbetsskada
antar
jag.

Och jag känner inte igen mig själv i att vara så hård.

So have you heard I'm a singer now


I wish I had a mango tree


Your vision's travelled far today

I dag har jag druckit över tio koppar kaffe och köpt två klänningar, en veganost med tranbär och en blommig jacka i koffeinhybris för pengar jag kanske egentligen inte hade. Gömt mig från gamla minnen för att hinna bättra på läppstiftet innan jag kunde säga hej, borsta bort slitenheten, och missade honom då i stället.
Är så trött trött trött och väger upp med koffein och konstant förtäring av allt jag kommer över. Jag kommer bli tjock och gul. Låter nästan lite gulligt.

Vanilj och kanel, kärlekskyssar och mimspel


Un Jour Orange(Vin)nande koncept

Ramlar in vid obestämd tid på natten efter att ha blivit följd till dörren av en vacker man:
"Jag är förälskad"
"I vem då?"
"Det kan jag inte säga för det är en hemlighet och det blir ingen hemlighet om jag berättar det för det är min hemlighet och det är en hemlighet. Men han är fantastisk.."

Logiken i ett mångfaldigt sinnesberusat tillstånd. Jag har förälskad mig i en stad, en man och en känsla. Även om det mellersta främst var tidsbegränsat till lyckorus och varma nätter.

Drömfragment

Möttes upp av Agnes med en flaska rosévin vid bussen i Aix vid halv tolv på måndagsnatten. Vi hoppade över ett stängsel, in i en park och satte och oss och talade om det som inte fått plats i våra brev. Fick bo i hennes vackra medeltidslägenhet med hennes fina rumskamrat och hemkommen är jag nu lite brunare, lite gladare och lite mer utvilad. Jag har gått upp säkert fem kilo under veckan då jag livnärt mig på solsken, kärlek, choklad och croissanter med aprikosmarmelad.