Finna vägar ut

Penguin Cafe Orchestra – Perpetuum Mobile

Snart åker jag snart åker jag! Inga mer hemulmornar och saltavlagringar på mörkblå kläder. Ryggsäcken packas långsamt. Jag bakar äppel och lingonpajer och ser på brittiska däckare och kullerstenen är nytvättad av regn. Allt känns så rent att jag blir förvånad. Allt känns så rätt att jag blir lite förvånad.

Vackra minnen, fragila sinnesstämningar"Hemulen vaknade långsamt och kände igen sig själv och önskade att han hade varit någon som han inte kände. Han var ännu tröttare än när han gick och lade sig och här var nu en ny dag som skulle fortsätta ända till kvällen och sen kom en till och en till som fortsatte på samma sätt som dagar gör när de fylls av en hemul.

Han kröp under täcket och borrade in nosen i kudden, sen flyttade han magen till sängkanten där lakanet var svalt. Hemulen ägde hela sängen med utbredda armar och ben, han väntade på en trevlig dröm som inte kom. Han rullade ihop sig och gjorde sig liten men det hjälpte inte. Han försökte vara hemulen som alla tyckte om, han försökte vara den stackars hemulen som ingen tyckte om. Men han var och förblev bara en hemul som gjorde sitt bästa utan att någonting blev riktigt bra. Tillslut steg han upp och drog på sig byxorna.

Hemulen tyckte inte om att klä på och klä av sig. Det gav honom en känsla att dagarna gick utan att det hände något av betydelse."
Tove Jansson,  Sent i november

På Europas järnvägar


Fyrdubbelt så fintParknätter

Eftermiddagsmelankolin

Kollar på gamla bilder och känner inte igen mig själv

En plats att längta till


Du skulle ju inte kännas så mycket

Dagens känsla: Regina Spektor – Daniel Cowman, falska förhoppningar, reklam och saltvatten i morgonkaffet.

Att jag aldrig lär mig

För att jag saknar dig och att vi kom fram till att vi känt varandra i sex år nu senast vi sågs
Att våga sådant jag inte vågat tidigare


Astrud Gilberto – Agua De Beber, Gals and Pals – Blue On Blue

Mousserande utanför ett café, rosé i solnedgång, gratis öl på venissage, röd dubbeldäckare som för oss genom natten med musik och blinkande ljus. Inträngd på ett säte med en cigarett i mungipan och skrattet i bubblande i bröstet. Och vissa nätter kan jag nästan förlåta dig, mitt stackars stockholm, för det du annars förorsakar mig.