Who's Abraham?

I dag gick jag ut i skogen på morgonen och plockade svamp. Utan svampbok. När jag kom hem och satte på radion var den första nyheten som kom upp, att en kvinna hade avlidit av kraftiga leverskador efter att ha ätit flugsvamp.
Vi slängde det mesta av svampen. Men hela grejen med svampplockning för mig är att vara ute i skogen i stövlar och tjocktröja, sen bryr jag mig faktiskt inge vidare om jag hittar någon svamp eller inte.

Your Worth Hundreds of Sparrows

Moskva 1957
Regn
Blåst
Kyla

Det kunde inte gått mindre fel idag. Inte nog med att jag såg ut som en baby-version av Emil i Lönneberga on speed, jag har tappat alla mina tre SL-kort, mina nycklar och all vilja. Globala Spelen. Hjälp. Skolk. Skolan har inte ens börjat och jag skippade redan halva dagen. Jag orkade inte kasta stövlar (som tydligen 8 personer i Sverige dör av pga att de kastar fel och bryter nacken), ha dragkamp och sjunga hejarramsor om ett land där det enda jag vet är att medelåldern är 21,1 år. Allt känns så overkligt när det ligger en farmor som jag kan räkna gångerna jag träffat henne på mina två händer, och dör.

He's a Dancer


Det är så mycket deg i mitt huvud nu. En massa saker som bara segar upp allting jag gör och får saker som borde gå snabbt att gå i slowmotion. Jag behöver en massa tid på min balkong med chailatte och regn och cigaretter för att få tillbaka något slags tempo.

Det känns fortfarande så himla underligt att sitta och röka på balkongen när mamma är hemma. Hon säger ingenting, gör ingenting, kommer nästan aldrig ut, men endå kan man inte skaka av sig den besvikna känslan. När hon inte kan dra in studiebidraget, klaga på röklukt eller säga att det är olagligt blir allting tillåtet. Och känns helt plötsligt så mycket mer förbjudet.Klägg.

Alice Practice

På senaste tiden har jag lyssnat på Crystal Castles på repeat dagarna i enda. Målat läpparna röda och gått på krogen ännu en måndag. Jag tackar gudarna för Tones myndighet och hoppas att de skyndar på övrigt folks födelsedagar så nätterna kan slita ut oss mellan arbete, skola och läxor.

Tell Me What To Swallow


Jag är mitt förflutna, min nutid och min framtid. Jag är ögon, öron, porer, vener, celler, kalcium, järn. Jag är.


Jag är.

Are You Homesick Yet?


500 bilder, det flagnar fram kontinenter på min rygg.
Jag har blivit utelåst bland vildhundar och malariamygg en hel natt, suttit på ett tak och väntat in gryningen, blivit utbjuden på middag, bjudit ut på middag, suktat efter backpackers, handlat en aning för mycket, lyssnat på monsunregn, skrivit brev, sovit, läst ut krångliga böcker och bara haft det bra.

Koh Samet, Thailand

Oh. Shit. Då åker vi då. Hejdå Sverige, jag kommer faktiskt sakna dig. Jag kommer hem fet och brun till skolstarten!

Fredrik 18 årDet är läskigt när man inte har träffat människor på ett tag och när man väl gör det märker man hur stora de har blivit om man fortfarande kan säga så. När man märker att de snart är vuxna, att man också är det egentligen. Fastän jag känner mig precis som när jag var 13 så ser jag hur alla blir äldre och äldre omkring mig. Och jag likaså. Det var länge sen jag vart leggad under cigarettköp, och jag blir nästan arg, och lite rädd. För jag är ju inte äldre än tretton. Egentligen.