You shouldn't have left


Visst skulle det väl bli vår?

Nu har jag fått en dator med dålig internetuppkoppling, en trasig skärm och som man bara kan lägga upp små bilder med. Men här sitter jag må ni tro. Må missbruket börja.

Going Through the Motions
Sanningen är en sällsynt gäst

Det här vill jag ha. Nu.
Foto: Fader vår och fadern min

Sy en kjol, gå tillbaka i utvecklingenTisdagsfylla, blir en insekt, kaos kaos kaos och hennes skrik ringer fortfarande i mina öron.

Fräscha brudar på hemgång

.


Röda kvarter


Sun sun sun
Fintjejen va
En tanke om framtidenVetskapen om världens undergång, och allt vackert


Either way I lose
Gråta tills man skrattar igen
Kiss my name


Mellan sexton och tjugosex

Jag har börjat handla lyrik. Lite småpretantiöst sådär, men helt fantastiskt. På alla marknader, andrahandsaffärer och antikvariat finner jag mig framför denna hylla, med ett tiotal kända och okända namn i min hand. Sedan bläddrandes i någon nedsutten fåtölj, smakandes på ord som inte är mina. Min senaste kärlek är Lukas Moodysson, någon jag inte trott skulle ta någon vidare plats i mitt liv får nu vara ständigt resesällskap och citeras högt för folk jag tycker om. Nästan alla sidor är nedvikna, har små "hundöron" som det ju var så förbjudet att göra i böcker när jag var liten. Hade det redan när jag köpte den. Redan då hade någon omsorgsfullt valt ut, velat arkivera, komma ihåg, velat komma tillbaka.


Samtal när kometen närmar sig och asfalten kokar

- Hej hur är läget?
- Bra.
- John, det här är Henrik.
- Hej. Trevligt att träffas. Det här är min pojkvän Johan.
- Hej. Jag heter Frank Mattson.
- Goddag, herr Mattson. Mitt namn är Jörgen Robertsson.
- Det här är min fru.
- Trevligt att träffas, fru Mattson,
- Vem är det där?
- Det är Barbro.
- Är hon din syster?
- Nej, det är inte min syster.
- Aha! Hon är din flickvän. Och vem är det där? Är det Barbros bror?
- Nej, det är det inte, det är hennes man.
- Titta! Är det inte Frank?

De höjer rösten hela tiden, pratar högre och högre.

- Jo, det är det.
- Vem är det där? Är det hans fru?
- Nej, det är hans flickvän, Katarina Levander. Och det där är hennes mamma och pappa.
- Katarina Levander. Herr och fru Levander. Och där är Katarinas bror, Benjamin Levander.

De skriker.

- Det där är hennes syster, Elisabet Brodin. Och där är Elisabets make. Elisabet är Franks fru.
- Är det du som är Frank?
- Nej, jag är Johan.
- Jaha. Mitt namn är Katarina Levander.
- Hur stavar du till det?
- K-a-t-a-r-i-n-a L-e-v-a-n-d-e-r.
- Hon heter Katarina Levander. Hennes adress är Ängelholmsgatan 5.
- Kan du bokstavera Ängelholmsgatan?
- Ä-n-g-e-l-h-o-l-m-s-g-a-t-a-n.
- Jag har ingen man, jag har alltid levt ensam, och jag trivs bra med det , och riktigt ensam är jag ju inte, jag har ju mina krukväxter att pyssla med. Jag tänker att jag tänker. Jag tänker alltid minst två tankar samtidigt. En tanke som kontrollerar den andra tanken. Jag skulle vilja vara ett hårdrocksband. Jag ligger i min säng och förvandlas till en femåring. Mina armar är så korta. Täcket är så tjockt. Flera mil tjockt. Jag har en krukväxt som jag nästan älskat ihjäl. Jag älskar alla mina krukväxter, men den här pelargonen är speciell, jag vattnar den hela tiden, jag kan inte låta bli.I denna min dikt

I den här dikten ska allt ställas till rätta.
Bordet  står nu på sin rätta plats.
Stolen står nu på sin rätta plats.
Det finns inga koncentrationsläger

Flickan lämnade aldrig pojken
och han lämnade aldrig henne.
Deras kärlek fortsätter att växa
i denna min förbannade dikt.Skidpjäxor

Jag har köpt nya skidpjäxor. Detta är en autentisk bild av mitt liv: det är natt, jag sitter barfota på golkvet med en skidpjäxa i famnen, jag kramar den som vore den ett spädbarn, jag vaggar fram och tillbaka, du har krossat mig, jag virar en gul halsduk runt huvudet och äter filmjölk med äpplebitar och kanel, jag riktar fjärkontrollen mot huvudet och försöker sänka volymen, det gör ont, varje tanke är outhärdlig, det hjälper inte att skriva att det gör ont, det hjälper inte att skriva att varje tanke är outhärdlig, det hjälper inte att skriva att det inte hjälper att skriva att det gör ont, det hjälper inte att skriva att det inte hjälper att skriva att varje tanke är outhärdlig, det hjälper inte att skriva att det inte hjälper att skriva att det inte hjälper att skriva att det gör ont och att varje tanke är outhärdlig, det hjälper inte att skriva någonting och ändå sitter jag här och skriver, jag är ingen människa, jag är en ängel, jag ska dränka mig i Gud, jag injincerar heroin rakt in i hjärnan, jag gör så att blommorna blommar, jag gör hela kohagen grön, jag skriver en medicinsk avhandling om att det är fullt möjligt att lära upp sitt hjärta till att bli ett fullt fungerande matsmältingsorgan, jag är en transformer, jag är en bingohall, någon skriver FUCK THIS BINGOHALL på min hud, jag kidnappar en plastikkirurg, han opererar mig till en gammal tant, jag är en ängel, du har krossat mitt hjärta, mitt huvud, mina knogar, mina knäskålar, min kärlek till dig upphäver tyngdlagen, du har knullat mitt hjärta alldeles för hårt. Någon måste komma och brista mig hel. Jag faller omkull igen jag faller omkull igen och musklerna domnar och himlen blir molnfri.

Vittnesmål 32
En stad att bosätta sig i

Vandra hem, vandrarhemDimmig vårmorgon i AmsterdamÄlskade älskadeI'll Follow Rivers
Tröttheten klingar av, blir sång, att vara full vidHittade ännu en självsfrände i textform bland tummade skrifter i lyrikhyllan. Hon må vara en aning brutalare än mig, men sedan är hon ju också ett krigsbarn, född 58 år före mig. En sjuksköterska som studerade filosofi.

Att ta livet av all självrespektNote to self: Skaffa mig bättre  sysselsättningar på torsdagmornar än att ta egobilder och lyssna på
Rupaul – Supermodel

Det blir liksom lite för mycket haha