Ring in det nya, ring ut det gamla

Klockan är 02:29 och det är officiellt den sista dagen på år 2007. Jag har nyss sett en sjukt rörande film om rasism, panikrökt och kört en nål genom näsan.

Jag vet inte om det blir några nyårslöften i år, det blir mer strykningar av gamla. Strykningar av måsten så som;
måste gå ned i vikt
måste sluta röka
måste bli mer social

I stället blir det nyårsförhoppningar och försök á la min rektor att älska mer. Älska folk mer, älska mig själv mer, älska världen mer, älska mer.

Jag har blivit pretto och jag och min nya septumpirecing tar farväl av det gamla och älskar er alla ännu lite mer imorgon. (Herregud vad kristet det där sista lät, men loads of love to you all)


Love me, someday

Fredag och jag sitter i pyamasbyxor och trasig cardigan med tuffsigt hår. Köpt ett par knallblå byxor och blandat drinkar med agnes som nu ligger vid mina fötter och ritar roliga figurer i mitt block och fnissar. Eller vid mina fötter lät fel, hon ligger på golvet. Och det är trevligt i vilket fall som hellst, vart hon än skulle ligga, bara det är i närheten av mig, gubbängen, stockholm och inte uppe i Jämtland som är alldeles för långt bort.

Glömde min mobil hemma över julhelgen. Klantigt klantigt men underbart. Har fått lite avsmak för den vita cancerbölden nu. Uäk. Ska gömma den under mattan och glömma att den finns tror jag. I alla fall ett tag. En liten stund. Då och då. Bara för att det faktiskt är otroligt skönt att inte kunna vara kontaktbar hela tiden.


It's done!

image29


Det är äntligen gjort och det känns som en fruktansvärd börda lyfts från mina axlar.. eller tja.. något i den stilen i alla fall. Kom förövrigt på vem Adam Forsberg är, med lite hjälp. Från Adam Forsberg. Rätt pinsamt måste jag säga. Undrar om det var en slump eller om jag visste att det faktiskt fanns en som hette det..

Pull me under

Facebook: You are ranked 30th in "Who more likely to skip class"
Näst sist på hela listan. haha ja där ser man. Jag kan förvåna.
Sist var "Who is more talkative" hehe, det var väl mindre surprising.


Blivit bjuden på fest i älvsjö ikväll. Jag är grymt förkyld, men har ingen större lust att sitta hemma anyways. Vi får se om jag får med mig någon, har ingen lust att dra dit själv och sitta med vad jag tror bara är brunstiga tonårskillar. Hm, plötsligt inte lika pepp på att gå alls, well well, we'll see. Måste bli av med Daniels fruktansvärda keps som det står hate, kill, destroy på. Hatar den redan och om jag inte får bort den från mitt rum kommer den innom en snar framtid bli både dödad och förintad.

Your lace is bleeding

Vaknade klockan 05:11 av att jag inte kunde andas, halsen värkte och näsan var helt igentäppt. Så det vart till att stanna hemma idag.

Skulle ju gjort min idrottsuppgift idag (haha yay, passing out on the dancefloor). Det är ju snart slut på skolan och det var glitter och glamour-tema idag. Hade lagt fram mina glitterstrumpor och peppade till att bli nedsprejad med glittersprej. Men i stället sitter jag här i min morfars gammla stickade tröja och blårutiga pyjamasbyxor - inte speciellt glammigt direkt. Men det är väl ganska bra, borde så lämna idrottsuppgiften. Fronters inlämningssystem räknar ned att om 2 dagar och 1 timme så är det försent, och jag failar i idrotten. Nejmen, jag har inte spec höga förväntingar på mig i idrott, är bara glatt överaskad om jag lyckas ta mig levande igenom en styrkelaktion eller löptävlig. Fast hitills har vi ju mest buggat och stått och tokdansat i en nedsläckt sal. Lärt känna oss själva och att vi måste ta hand om oss själva, because we're worth it.

Nu måste jag nog gå och ta hand om mina julklappar, och kanske ringa alex om han pallar med en snuvig hostare som jag.
Over and Out

Ibland funderar jag på vad jag ska skriva här

Vart på myrorna och tant-shoppat med Julia idag. Vart en brunvit matta åt mig och en hel drös fina kläder åt henne, flickebarnet passar ju i allt! Var i ropsten idag, solna i torsdags. Hon tar mig alltid till nya ställen, det är trevligt att utforska stockholm hand i hand med henne. Vi ska iväg till nostalgipalatset någon gång i veckan också, de verkar ha så sjukt fina saker precis i min stil. Gosh jag önskar att jag levde på 50-talet.
Jag vart helt klart född i fel årtionde!

Jag har tagit en paus i mitt novell-skrivande, är så trött på den att jag håller på att ta död på alla karaktärer. Just nu ligger typ båda huvudpersonerna och gråter i fosterställning på badrumsgolvet. Jag är trött och elak, men tror jag ska låta de få varandra tillslut. Frågan är bara hur, då jag redan överskridit gränsen för hur många ord man ska ha. Kanske blir ett slut i stil med "men så insåg båda att allt var ett misstag och levde lyckliga i alla sina dagar. slut"
Det tror jag svenskaläraren skulle jubla över.

You split the night

it will crumble
everything crumbles in time

Jag har börjat lyssna på Broder Daniel och skriva inlägg som bara sparas som utkast.

Lune

Oj satte precis i mig två lussebullar till. Något addera på listan. Börjar att få en ganska duktig deg-mage, den är ganska mysig sådär till jul, skulle kunna bli en bra tomtenisse tror jag. Får ta och odla skägg så är julen komplett!

Har suttit och klurat lite på "there is a light...". Undrar om man kan lägga till en låtsnutt här. Gjorde både till Klassfest/x.cuse och en akustisk variant. Gillar nog mest den akustiska, även fast jag verkligen inte kan spela gitarr. Tror jag har en infektion i pekfingret, det gör sjukt ont!

Oj kanske bore kolla om Alex eller Albin har ringt.. oups..
Har vart helt inne i Garageband nu sen jag kom hit för tre timmar sen. Slängde i mig mat och sen slängde jag mig framför datorn, tror mina öron har växt fast i hörlurarna faktiskt. Väldans separationsångest är det i alla fall.


Glömde totalt att vi kanske skulle göra något. Får ta o smyga ut och fösöka hitta mobilen då.

There is a light and it never goes out

Jag tänkte åka till täby egentligen. Spela in några låtar och äta.. Men nu när jag kom hem så vart jag helt plötsligt sådär fruktansvärt jättetrött och helt enkelt så känns datastolen nu alldeles för skön för att jag ska ha lust att lämna den. Kan mer än väl tänka mig att överleva på te och cigaretter här hemma nu när Louise är sjuk och Brolle blir liggandes hemma fram till nästa fredag i stället.

I dag, som så många andra dagar den senaste veckan, har jag gjort julklappar. Tryckt väskor och gjort smycken med Vera och Marika på lava. Glömde betala och kände mig ganska ond, men de hade ju faktiskt stängt när jag kom på det, så jag försöker vinkla det till att det faktiskt inte var mitt fel. Billigt blev det i alla fall, och ganska snyggt om jag får säga det själv, även fast det blev missfärgat...

Nu ska jag ta och lyssna på jespers version av the smiths "there is a light and it never goes out" och försöka sjunga med.

Kisses


Potatoe potato

Har precis suttit och kollat igenom alla potter puppet pals med mamma och jo, är fortfarande helt frälst. De är bara allt för klockrena och dear god perfekta för alla oss obotliga potter-nördar som inte har något annat för oss nu när sista boken kommit ut.

Min kreativitet börjar gå lite över gränserna nu. Efter att ha sytt tre väskor och två schalar och målat tolv ramar så har jag idag målat en av schalarna och har då bland annat skurit ut en helikopter ur en potatis (potatis-stämpel).
Tror jag börjar bli manisk! Eller tror? Jag är manisk, jag är nog ganska läskig till och med.
Fast å andra sidan har jag inte vart så här pepp på julen på hur länge som hellst!

Träffade kära Julia idag och hennes Emanuel. Trevligt trevligt även fast den beryktade skivaffären i Näckrosen var stängd och det var äckligt kallt ute. Bara gå runt hand i hand räckte dock bra och stadsbiblioteket vart en bra tillhåll ett tag. Villa runt bland alla böcker och planera syjuntor och fototripper.

Emmaboda har tydligen bytt inriktning, det ska tydligen komma rave, emo och metalband - jag menar WHAT THE FUCK?! Det är ju inte emmaboda längre! fuckers...Allt var väl


This is nothing like I thought it would be

Jag vill ha jullov.
Nu?
Ja tack!

Det var länge sen jag var så här trött, så pass orkeslös. Måste vart Kärrtorp senast. Jag kanske inte är en skolmänniska bara. Kanske inte passar in i långa korridorer med klarröda skåp med lukten av nytryckt papper. Jag kanske borde vara.. Pilot, läkare, clown, bibliotikarie, delfindykare, revisor, akrobat, civilekonom, arkitekt, kebabförsäljare, tecknare, lärare, konstnär, filosof, personalchef, arbetslös?

Eller så måste jag bara försöka lite mer.


Xcuse Filippa vs. Sister Solitude

Min tecnokarriär är nu officiellt på uppgång och det låter - hemskt. www.myspace.com/xcusefiippa eller www.myspace.com/sistersolitude är länkarna i alla fall och det är jag med falsksången som sätter varumärket på cocaine.
I dag har jag haft tre-timmars prov och känner nu mig helt trött och glokalt-genomsyrad till den grad att jag mest vill gräva ned mig i västvärldens avfall och förmultna bland gårdagens tv-apparater och miljögifter. 
 
Jag vill egentligen bara upphöra ett tag.. bara träffa Julia och spela in dålig musik på min raspiga diktafon och äta pepparkakor utan att bli tjock.


dropmeoutdropmeoutdropmeoutdropmeoutdropmeoutdropmeoutdropmeout

En tomte sitter mitt i köpcentret och frågar vad barnen önskar sig. En pojke ~4
går fram.

Tomten: Vad heter du?
Pojken: Fabian.
Tomten: Vad önskar du dig?
Pojken: Ett automatgevär!
Tomten (osäkert): Vad sa du?
Pojken (uppgivet): ... en bondgårdRelease the stars

Hjälp. Jag tror jag förlorade alla mina hjärnceller efter lunchen. Man kan ju undra vad det var i. Såg väldigt skumt ut måste jag erkänna nu i efterhand. Typ grön-gult och slemmigt. huh!
Hjärntvättarslem i vego-maten för att få oss att konsumera mindre. eller nått.
Håller nog på att bli lite hjärntvättad av dearest globala. Tänker mycket mer på energi och all those other stuff vi i sverige gör fel. Det går inte riktigt ihop med mammas mani att det alltid ska se ut som att vi är hemma nu efter inbrottet. Det kliar i mig vid tanken av att vår fula vardagsrumslampa och andventsljusstaken ska stå och lysa mitt i midvinternattens hårda köld. (hehe nu fick jag in den där uttjatade dikten som klistrat sig fast i mitt huvud. kanske en liten vink till jasmins dreamboy, som faktiskt var väldigt snygg)

Nu svamlar jag bara. Det är geografilektion och vi pratar om hur farligt och dåligt det är att flyga och resa över huvud taget.
Just nu skulle jag inte vilja göra någonting annat än att flyga bort bort bort till något annat land.

Forgivemeologi

Jag fryser och mitt huvud skriker efter alvedon, ipren eller ibumetin, god knows what.
Dricker julmust ur glasflaska och känner mig lite sådär julig i min stickade ylle-tröja. Haha bara för att förstärka känslan kom mamma precis hem med en flaska glögg under armen och pepparkaksburken i ett stadigt tag och säger att julkalendern börjar om en stund.

Julkalendern var rätt bra faktiskt, ganska typisk med en berättaröst á là Bamse. Sådär mysig och tygg som man vill att en julkalender ska vara.
Nu är det däremot ett helt stört barnprogram som går i bakgrunden. Handlar typ om en kille som har sex med sin kompis mamma, svär och gör en massa sjuka saker.. Det är typ som bigbrother fast "ön", för barn. Skumt.

Vaknade förövrigt av att min chef ringde mig klockan 09.30 i morse. Jag och Albin hade planerat att sova bort hela dagen men så blev det så att han fick skjutsa mig in till medis och slavjobbet istället för att en av tjejerna hade fått en spricka i analen.
Sjuk start på dagen? - Ja!
Så jag spillde kaffe, plockade disk och skar upp kakor till en oidentifierbar massa av människor.
Kom en jättefin kille under dagen vilket verkligen fick mig att önska att jag hade åkt hem och duschat där istället och då hunnit byta kläder. Kände mig som hulken i den gröna skjortklänning min moster sytt och håret låg inte alls på det ställe det borde gjort. Men han log ändå och var finast på cafét.
Jag måste sluta förälska mig i främligar, det lönar sig inte även fast det är mysigt.
Så vida jag inte startar mig en hemsida och efterlyser alla jag faller för, så som han Marika berättade om.
Fast det skulle nog inte vara någon vidare bra idé för jag är riktigt dålig på att marknadföra mig själv och det skulle vara så många efterlysningar att min hårddisk skulle krascha av alla bilder. Och då skulle det ju inte bli något alls, så jag tror att jag skippar det.

I dag när jag gick hem var det precis sådär mörkt, kallt och regnigt som på en film innan någonting viktigt händer. Jag gick runt och tänkte att: nu måste det ju nästan hända något. Det kan inte vara såhär för inte.
Men nu när jag kommit hem känner jag hur jag verkligen inte orkar göra någonting. Det är andra gången den här helgen jag ställer in utgående, men jag är verkligen helt slut i huvudet just nu.
Det är alltid trevligt med fest men jag stannar nog hellre hemma och kollar på Harry Potter och Fenixorden.

(Ick.. De där sista meningarna fick mig att tänka på mr. E. It wasn't plesant!
Någon borde lära pojken om ödmjukhet eller helt enkelt röva bort honom så vi stackars Globalare slipper honom!)